Pótkocsi utánfutó

Kezdőlap    Pótkocsik és szállítóládák    Pótkocsi és szállítóláda    Pótkocsi utánfutó

Kínálatunkban különböző speciális célokra tervezett, illetve általános célú pótkocsik közül válogathat. Választékunkban szerepel két-, valamint egytengelyes pótkocsi, továbbá kihordószalaggal szerelt trágyaszóró is. Rendelhető tőlünk nehéz és 750 kg alatti könnyű pótkocsit is, amelyet már „B” kategóriás jogosítvánnyal is használhat.

A megfelelő pótkocsi kiválasztása

Pótkocsi vásárlás során számos tényezőt figyelembe kell venni. Ezek közül a legfontosabb mindenképpen a terhelhetőség. Érdemes átgondolni, hogy pontosan milyen felhasználásra szánja a pótkocsit, mit szeretne vele szállítani, illetve ez milyen terhet ró a platóra, valamint a szállítójárműre. Lehet, hogy elég egy egytengelyes könnyebb kivitelű pótkocsi is, ez esetben felesleges a nagyobb típust választani. Kínalatunkban szériagyártású és egyedi kivitelű, gyártású pótkocsik is szerepelnek.

Megfontolandó a plató billentésének kérdése is. Az érzékenyebb termékek esetében szóba sem jöhet a billentés, ilyenkor tökéletes egy rögzített plató. Olyan árut fog szállítani, amely leborítható a pótkocsi platójáról, például takarmányt vagy fát? Rengeteg időt spórolhat a billenthető platóval. Már csak azt kell eldönteni, milyen irányba szeretné dönteni a platót. Ha valóban széles felhasználási lehetőségre vágyik, és minden körülmény között szeretné a legkényelmesebb módon kihasználni a plató billenthetőségét, a három irányba billenthető pótkocsi a jó választás.

A plató méreténél legtöbben csupán a megérzéseikre hagyatkoznak. Minden pótkocsi esetében milliméterre pontosan megadtuk a plató szélességét, hosszúságát és magasságát. Ezen adatok birtokában megtudhatja, hogy a pótkocsi alkalmas-e szabványméretű áruk, paletták vagy konténerek szállítására. A legtöbb pótkocsi oldalfalai levehetőek, így a plató egyszerűbben megközelíthető targoncával. De a levehető oldalfalak a pótkocsi tisztán tartását is elősegítik: a leszerelt oldalfalakkal könnyebben takarítható a plató felülete.

Megsokszorozhatja a szállítókapacitást egy jól megválasztott egytengelyes pótkocsi, utánfutó vagy szállítóláda beszerzésével. Minden géptípushoz talál megfelelő modellt – traktorhoz, teherautókhoz is vásárolhat nálunk adaptert vagy pótkocsit. A néhányszáz kilogrammos teherbírású szállítóládáktól egészen az akár 14 tonnával is terhelhető platós pótkocsikig terjed a választékunk. Ön is biztosan meg fogja találni az igényeinek megfelelő szállítóeszközt.