Ágaprító gép és adapter

Kezdőlap    Erdészeti munkagépek és adapterek   Ágaprító gép és adapter

Ágaprító gépek és adapterek

Egy minőségi ágaprító egyre inkább nélkülözhetetlen eszköz, ha otthonában fával vagy biomasszával fűt. Segítségével gyorsan és hatékonyan apríthatja fel az ágakat, gallyakat és egyéb fahulladékokat a könnyebb tárolás és feldolgozás érdekében. Válogasson kardán- és benzinmotoros hajtású ágaprítóink közül, tegye még kényelmesebbé a kerti munkálatokat! Rönkhasító berendezéseink elvégzik Ön helyett a munka nehezét. Vonzó árfekvésű, kézi és hidraulikus modelleket egyaránt ajánlunk.

Vásároljon ágaprítót vagy rönkhasítót egyszerűen, pár kattintással webáruházunkból akár ipari, akár magánhasználatra!

Miért lehet érdemes ágprító gépet vásárolni?

Legyen szó fatörzsekről vagy nagyobb ágakról, bizonyos helyzetekben nem megoldható és nem is célszerű a faanyag elszállítása. A nagyobb mennyiségű levágott faanyag olyan zöldhulladék, melynek elvitele komoly költségekkel is járhat, míg az apríték helyben is könnyen hasznosítható lehet.

A kínálatunkban megtalálható ágaprítók és rönkhasítók segítségével Ön is kényelmesen és hatékonyan darálhatja le a különböző ágakat és rönköket, így hosszú távon garantáltan megtérülő befektetésre számíthat.

Milyen típusú ágaprító gépek léteznek?

Az ágaprító gépeket megkülönböztető egyik legfontosabb szempont a berendezés meghajtása. A piacon elérhető gépek között ilyen módon egyaránt találhat saját motoros, illetve traktorok TLT-jéről meghajtott gépeket is. Míg az előbbi berendezések saját benzinmotorral vannak felszerelve, úgy a TLT-meghajtásos gépek nem rendelkeznek saját erőforrással.

Az egyes ágaprító gépeket megkülönböztető másik fontos szempont a berendezés mobilitása, hiszen éppúgy vásárolhatók telepített, helyhez kötött berendezések, valamint mobil gépek is. Azt, hogy kinek mely eszközt érdemes választani, a faanyag mennyiségétől, méretétől vagy éppen a használat módjától is függhet.

A különböző gépek esetén mindemellett a garatméret is eltérő lehet, így az, hogy legfeljebb mekkora farönkök vagy ágak feldolgozását képesek elvégezni, minden esetben a gép egyedi tulajdonságaitól függ. Míg a helyhez között berendezések garatmérete általában nagyobb, úgy a mobil eszközöknél ez viszonylag kisebb lehet, hiszen ezeknél a berendezéseknél a feldolgozandó fa mennyisége mellett az eszköz könnyű szállíthatóságát is figyelembe kell venni.

Ágaprító gépek megfizethető áron

Ágaprító gép vásárlása előtt több szempontot is meg kell fontolni, ideértve a gép árát, típusát, teljesítményét, valamint a kialakítását és a tervezett használat módját. Nagyobb gazdaság és rendszeres, kimerítő használat esetén fontos, hogy nagy teljesítményű, nagyobb méretű gépet válasszon, így akármekkora ágakról vagy farönkökről is legyen szó, a készülék gond nélkül elvégzi a feladatot. Ugyanakkor amennyiben csupán időszakos, kisebb volumenű munkához van szükség ágaprítóra, elegendő lehet egy kisebb méretű, saját motoros eszköz is. A megfelelő gép kiválasztása minden esetben a munka jellegétől függ, így érdemes felmérni a várható munka mennyiségét.

Az ágapríték lehetséges felhasználási módjai:

  • Tüzelés: a ledarált és kiszárított ágdarabok tűzifaként könnyedén felhasználhatók.
  • Komposztálás: az ágdarálékot a komposzthoz adva hozzájárulhatunk a komposztban lévő tápanyagmennyiség növeléséhez.
  • Talajtakarás: amennyiben az aprítékból takaróréteget képzünk, megakadályozhatjuk a gyomnövények elterjedését, és segíthetjük a talaj nedvességtartalmának megőrzését is.

Tekintse meg termékeink részleteit, és rendelje meg az Ön számára megfelelő gépet most!