Traktor

Kezdőlap    Traktorok   Traktor

Az időtlen traktor

Több mint 100 évvel ezelőtt, 1907-ben született meg az első belsőégésű motor által hajtott traktor az Egyesült Államokban. Azóta már számtalan országban zajlik a traktorgyártás. Magyarországon az amerikai típusok mellett főként a cseh, az osztrák és a fehérorosz modellek terjedtek el, de egyre több az országban a kínai traktor is. Kínálatunk a magyar gazdák igényeit tükrözi, amelyben az európai gyártók termékei mellett számos kínai traktor szerepel.

Mivel a munkakörülmények adottak, a kezdetek óta alapjaiban nem változott a traktor felépítése. A kisméretű kerekekkel szerelt első tengely fölött kap helyet a motor, a hátsó tengely pedig hatalmas kerekeket mozgat, amelyek között a vezetőülés, illetve -fülke helyezkedik el.

A ’60-as évek összkerékhajtású traktorjai esetében már mindkét tengelyre azonos méretű kerekek kerültek. Később egyes, klasszikus felépítést követő gépek is összkerékhajtást kaptak, ami miatt az eddig hanyagolt első kerekekre nagyobb hangsúly került. Ennek köszönhető, hogy a mai traktor első kerekei, ha nem is érik el a hátsó kerekek méretét, már jelentősen nagyobbak, mint néhány évtizeddel korábban.

Megbízható, kínai traktor kedvező áron

A gazdasági válság óta különösen fontos az ár, ha szóba kerül a traktor. Kínálatunkban több kínai traktor is található, amelyek a gyártók óriási kapacitása miatt kifejezetten kedvező áron vásárolhatók meg. A kínai márkák egyre népszerűbbek a magyar gazdák körében is, ami főként a jó ár-érték aránynak és a megbízhatóságnak köszönhető. Cégünk által forgalmazott DONGFENG 30-40-50 LE teljesítményű traktorok kimagasló műszaki tartalommal, magas alapfelszereltséggel és kezelői komforttal párosulnak. Jó választás, ha fontos az alacsony vételár, a tartósság és a jó szervizelhetőség!